3 Mart 2015 Salı

ne zaman ve nasıl gidilir ?

NE ZAMAN GİDİLİR ?

İspanya geniş bir coğrafyaya yayılmış olduğundan gideceğiniz bölgeye göre gidilmesi en uygun zaman farklılıkları göstermektedir. Ancak genel olarak İspanya'yı ziyaret etmek için en elverişli dönem,hava sıcaklıklarının yükseldiği ve yağışların daha az olduğu nisan,mayıs,haziran,temmuz,ağustos,eylül ve ekim aylarıdır. Seyahatlerinizi planlarken yaz dönemlerinde festivallerin düzenlendiği, mayıs ve ekim aylarında dünyaca ünlü boğa güreşlerinin yapıldığını da göz önünde bulundurabilirsiniz.




Granada ya ne zaman gidilir? Granada ve Endülüs turu için en ideal zaman bahar aylarıdır. Yazın bu bölgeler inanılmaz sıcak olur ve bu nedenle şehir turu yapmak zorlaşır. Mart, nisan, eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

IBIZA ya Ne zaman gidilir? Temmuz ve Ağustos aylarında kesinlikle gitmeyin derim. İnanılmaz kalabalık ve fiyatlar normalin üzerinde. Tüm bu dört ada için benim favori zamanım haziran ayı. Haziran ayı bana göre en doğru zaman. Fiyatlar: Fiyatlar sizi şaşırtabilir. Barselona’dan daha ucuz, otel ve yemek imkanları son derece iyi.




NASIL GİDİLİR ?

İspanya'danın başkenti Madrid'e ve Barselona'ya Türkiye'den uçakla direkt olarak gidebilirsiniz. İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan Barselona El Prat de Llobregat Havaalanı'na yaklaşık 3,5 saatlik bir uçuşla varabilirsiniz. Avrupa'daki diğer şehirlerden de aktarmalı olarak veya trenle Barselona'ya gidebilirsiniz. Barselona El Prat de Llobregat Havaalanı şehir merkezine 12 km uzaklıktadır. Havaalanından şehir merkezine, servis otobüsleri (shuttle), tren ve taksiyle ulaşabilirsiniz. 
Havaalanından 15 dakikada bir kalkan Aerobus servis otobüsleriyle şehir merkezine yaklaşık yarım saatte gidebilirsiniz. Servis otobüsüne binmeden önce biletinizi havaalanındaki bilet gişesinden alabilirsiniz. Aerobus servis otobüsleri pek çok durakta durduğu için gideceğiniz yeri önceden belirleyip, biletinizi alırken hangi durakta inmeniz gerektiğini sorarak duraği öğrenebilirsiniz. Servis otobüslerinin son durağı Placa de Catalunya'dır. 
Trenle şehir merkezine gitmek için Renfe'nin her yarım saatte bir kalkan trenlerini tercih edebilirsiniz. Havaalanı şehir merkezi trenle yaklaşık 25 dakika sürer. Metroya aktarma yapmak isterseniz o durumda trenle gidip, Barcelona Sants ya da Passeig de Gracia duraklarında inerek metroya binebilirsiniz.


http://www.ispanyakonsoloslugu.com/

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder