3 Mart 2015 Salı

ispanya da ne yenir nerede yenir

İspanyada nerede yemek Yenir sorusunun cevabı aslında basittir. Çünkü İspanyollar yemek meselesini çok ciddiye alır; ülke çapındaki restoranlarda sunulan yemeklerin çeşitliliği ve lezzeti sizi nadiren de olsa hayal kırıklığına uğratacaktır. Kuzeyin deniz ürünlerinden doğunun pilavlarına, orta bölgelerin rostolarından, güneyin körpe jambonlarına ve balık kızartmalarına kadar her bölgenin kendine has yemekleri vardır. Her yemekle gidecek, yerel olarak üretilen şaraplarda cabası…Yemek konusunda aslında çok geniş seçenek olsa da biz yöresel yemekler üzerinde durmak istiyoruz.İspanya’da bir restorana gittiğinizde menüde göreceğiniz yemeklerin açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
Bu menü içinde Paella yemeğini mutlaka tatmanızı öneririz. Paella aslında deniz mahsulleri ile yapılan bir pilavdır. Ancak iyi pişmiş bir Paella bundan çok daha fazlasıdır. Özellikle deniz ürünlerini seven arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz.
PAELLA (Deniz mahsülleri içeren pilav) ve onun türevleri (ARROZ CALDOSO, FIDEUA)
Tortilla de Patatas (İspanyol Omleti ya da Patatesli Yumurta)
Kulağa çok basit gelse de bir İspanya vazgeçilmezi. Kahvaltı ya da akşam yemeği için İspanyolların vazgeçemediği omleti mutlaka tatmalısınız.
TAPAS: Balık ve et çeşitleri içeren küçük tabaklar.

Tapas Restoranında Ne sipariş edilebilir?
Patatas Bravas (Küp şeklinde kesilmiş kızarmış patates)
Calamares a la Romana (Kalamar Kızartma)
Chipirones (Küçük Kalamar Kızartma)
Pescadito Frito (Kızarmış Balık, hamsinin küçüğü)
Pan con tomate (Üzerine domates ve zeytinyağı sürülmüş ekmek dilimleri)
Langostinos a la plancha (Izgara Jumbo Karides)
Pimientos del Padron (Yeşil kızarmış biber)
Tabla de queso (Peynir tabağı)
Aceitunas ya da Olivos (Zeytin)
Ensalada (Salata)
Vino (Şarap)
Cerveza (Bira)
Agua (Su)
Zumo (Meyve Suyu)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder