4 Mart 2015 Çarşamba

İspanya da Gezilecek Yerler


1) BARSELONA
Tabiki listenin başına en yakışan ve kimseyi şaşırtmayacak bir seçim. İspanya gezisi ne başlamak için en doğru tercih. Gezmeyi ve turizmi seven her insan Barselona’dan keyif alır. Çünkü Barselona’da herkes için bir şey var. Barselona hakkında lafı çok fazla uzatmadan size söylemek istediğim şey imkanınız var ise mutlaka Barselona’yı görün. Barselona hakkında detaylı bilgi için Barselona Gezi Rehberi ve Barselona Gezilecek Yerler sayfalarını inceleyebilirsiniz.



2) SEVILLA, GRANADA, CORDOBA
İspanya’nın güneyi tatil severlerin için inanılmaz eğlenceli ve bol alternatifli imkanlar sunar. Daha önce ispanya tatili yapıp da keyif alamayan kimse ile tanışmadım. Bu noktada bana göre Granada nın kesinlikle ayrı bir havası var. Sadece Alhamra Sarayından bahsetmiyorum. Şehir olarak, eğlence olarak Granada gerçekten İspanya’da özel bir yere sahip.


Granada, İspanya’nın güney bölgesi olan Endülüs Bölgesi içerisinde bulunur. Uzun yıllar Arapların yaşadığı bu güzel şehirde Endülüs izlerini hemen hemen her yerde görüp hissedersiniz. Bu yönü ile İspanya’nın diğer şehirlerinden çok farklı bir tarzı vardır. Bunun da en güzel örneği Alhambra Sarayı oluşturur. Granada’nın  sokaklarına kendinizi bırakıp dolaşmaya başladığınızda hem bugünü hem de tarihin izlerini aynı anda yaşarsınız.
Granada ya ne zaman gidilir? Granada ve Endülüs turu için en ideal zaman bahar aylarıdır. Yazın bu bölgeler inanılmaz sıcak olur ve bu nedenle şehir turu yapmak zorlaşır. Mart, nisan, eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz.
Alhambra Sarayı: Granada ya gidip de Alhambra Sarayını görmemek olmaz. Yaklaşık 3-4 saat sürecek geziniz için bir gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli. Endülüs turu için bir başka durak muhakkak ki Sevilla dır. Sevilla tarzı ve kimliği ile İspanya sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Muazzam Katedrali, dar sokakları, tarihi dokusu ve Flamenko suyla Sevilla da gerçekten hoş vakit geçirebilirsinizCordoba: Cordoba ufak, tatlı ve yine tarihi Arap esintilerinin olduğu bir şehirdir. Gezilecek yerler listesinize girmeyi hak ediyor. Fiyatlar: İspanya’nın güney bölgesi fiyat olarak Barselona ve Madrid ten daha uygundur. Yine de turistik restoran ve dükkanlarda bu fark daha azdır.
3) MADRID
Madrid i çoğu kimse sadece bir başkent olarak görse de İspanya tatili düşünüyorsanız Madrid i de listeye almanız lazım. Madrid İspanya’nın en büyük şehri ve başkentidir. Madrid şehir hayatı ve tarzı ile klasik bir İspanyol havasını size tattırır. Şehirde gezebileceğiniz bir çok cadde, meydan, klise ve müze bulunur. Bunların dışında da Madrid çok fazla özelliği olmasa da güzel bir başkenttir. Madrid gezisi için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.

4) IBIZA, FORMENTERA, MALLORCA, MENORCA
Akdeniz’de bu dört İspanyol adası yazın ispanya tatili yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Balear Adaları Barselona’dan uçakla sadece 35 dakika uçuş mesafesindedir. 
Balear Adalarına Nasıl gidilir?Ibiza, Mallorca ve Menorca da Havaalanı bulunur. Özellikle yazın Madrid ve Barselona’dan bir çok uçuş bulabilirsiniz. Barselona’dan feribot seferleri de olsa da benim tercihim 30 dakikalık bir uçuş. Bu konuda Vueling ve Ryan Air uçuşları oldukça ekonomiktir. 
Balear Adaları Nasıl gezilir? Bu dört adayı aynı anda gezmek zor. Size tavsiyem Ibiza ve Formentera yı birlikte gezebilirsiniz. Zaten bu iki ada kardeş ada olarak da bilinir. Ibiza dan Formentera ya günübirlik gezi düşünün. Ibiza da konaklamak hem en mantıklısı hem de en ucuzu. Zaten Formentera da çok fazla otel bulunmadığı için haziran  ayı itibarı ile tüm oteller tüm sezon için dolmuş oluyor. Mallorca ve Menorca için yine Barselona’dan uçak ile ulaşabilirsiniz. 
MALLORCA: Eskiden beri adını hep duyduğumuz bu meşhur ada 700.000 nüfusu ile aslında bir şehir. Mallorca nın tamamına yakınında Almanlar ikamet etmekte. Bu nedenle her yerde Almanca konuşuluyor. Tüm bu hali ile İspanya bayrağı dalgalanan bir alman adası izlenimini bize veriyor. Ben Mallorca gezi sinden çok keyif almıştım. Ancak Mallorca çok fazla şehir havası bulundurduğu için benim kişisel tercihim Menorca Adasıdır.
MENORCA: İspanya’da güzel bir deniz tatili düşünüyorsanız Menorca Adasında gerçekten inanılmaz plajlar var. Menorca küçük bir ada. Bir uçtan diğer uca araba ile 30 dakika sürüyor. Menorca nın güneyindeki plajlar tropik adalarda gördüğümüz o resimleri hatırlatıyor. Kuzeyi ise daha taşlık ve kayalık.
FormenteraIBIZA: Parti ve eğlence. Ibiza bu yönü ile herkesin dilinde fakat Ibiza ya gidip inanılmaz sakin ve güzel bir tatil de yapmak mümkün. Ibiza aynı Menorca gibi muazzam plajların olduğu bir yer. Bu yönü ile Ibiza deniz tatili için çok doğru bir tercih. Eğer Ibiza ya giderseniz mutlaka araba ya da motor kiralayıp çevredeki plajları gezin. Şehir merkezindeki plajların çok fazla bir artısı yok ancak Ibiza nın çevresi mükemmel. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder