4 Mart 2015 Çarşamba

ispanya hakkında

İspanya Hakkında

İspanya, İber yarımadasının büyük kısmını kaplamakta olan Avrupa’nın güney batısında dağlık bir Akdeniz ülkesidir. Portekiz, Fransa, Andorra, Birleşik Krallık ve Cebelitarık İspanya komşu ülkelerini oluştururken güney ve Doğu’da Akdeniz, kuzey bölümlerde ise Atlantik okyanusuna uzanan büyük kıyılar oluşturur. Duero, Tajo ve Ebro İspanya akarsularının en önemlileridir. İspanya akarsuları kurak geçen ülke iklimi sebebiyle İspanya topraklarına can verirken İspanya tarım hayatı için son derece önemli akarsulardır. Kanarya adalarında bulunan Pico Del Teide dağının zirvesi ise İspanya’nın en yüksek noktasını temsil etmektedir. İspanya, Avrupa kıtasında oldukça dağlık bir ülke olurken bu konumuyla İsviçre’nin ardından gelerek en yüksek zirveleri topraklarında bulundurur. İspanya topraklarında ovalar ise küçük ve yetersizdir. Ülke toprakları yüksek yaylalar ve dağların egemenliğinde olmasına rağmen İspanya ihracatın yüzde 40’ını tarım ürünlerinden karşılar. Önemli bir tarım ülkesi olan İspanya’nın engebeli arazilerinde yetiştirilen tarım ürünleri arasında ilk sırayı arpa alırken, buğday ve çavdar diğer önemli tarım ürünleridir. Yer altı kaynakları konusunda ise İspanya oldukça avantajlı bir durumdadır. İspanya cıva üretiminde dünyanın önde gelen ülkeleri arasında yer alırken demir rezervleri, kömür yatakları, potas ve çinko İspanya’da çıkarılmakta olan yeraltı mineralleridir.


İspanya, Avrupa’nın önde gelen sanayi ülkesi olma yolunda emin adımlarla ve hızla ilerlemektedir. Ülke de sanayi, tarım ile paralel giderken özellikle pamuklu ürün sanayi, İspanya sanayisi için önemli bir koldur. Ayrıca makina, gemi ve otomobil sanayisi ise İspanya sanayisinin diğer önemli kolunu temsil etmektedir.  İspanya’da sanayi eşit olmayan bir şekilde dağılım gösterirken özellikle ülkenin 2 bölgesinde sanayi yoğunlaşması görülmektedir. İspanya’nın kuzey bölgeleri olan Vasco Ostrianın ve Doğu bölgeleri olan Katolonya bölgesi ise İspanya sanayisinin yoğun olarak bulunduğu yerlerdir.


İspanya, Avrupa ve dünyanın en önemli turizm ülkesidir. Ülke ekonomisinin temel dinamiğini turizm sektörü oluştururken öyle ki, İspanya’yı son yapılan araştırmalara göre yıl içerisinde 60 milyona yakın turist ziyaret etmiştir. 


İspanya, Fransa ve ABD’nin ardından gelerek Çin Halk Cumhuriyeti ile birlikte en fazla turist ağırlayan ülke konumundadır. Akdeniz ve Adriyatik boyunca uzanan kıyıları küresel ölçekte tanınırlığa sahip olurken İspanya hükümetinin turizme yönelik büyük yatırımları burada görülebilecektir. Ayrıca Madrid ve Barselona şehirleri üstü açık birer alışveriş merkezi gibidir. Dünyaca ünlü çok sayıda markalara Madrid ve Barselona caddelerinde rastlanabilecektir.

İspanya da Gezilecek Yerler


1) BARSELONA
Tabiki listenin başına en yakışan ve kimseyi şaşırtmayacak bir seçim. İspanya gezisi ne başlamak için en doğru tercih. Gezmeyi ve turizmi seven her insan Barselona’dan keyif alır. Çünkü Barselona’da herkes için bir şey var. Barselona hakkında lafı çok fazla uzatmadan size söylemek istediğim şey imkanınız var ise mutlaka Barselona’yı görün. Barselona hakkında detaylı bilgi için Barselona Gezi Rehberi ve Barselona Gezilecek Yerler sayfalarını inceleyebilirsiniz.



2) SEVILLA, GRANADA, CORDOBA
İspanya’nın güneyi tatil severlerin için inanılmaz eğlenceli ve bol alternatifli imkanlar sunar. Daha önce ispanya tatili yapıp da keyif alamayan kimse ile tanışmadım. Bu noktada bana göre Granada nın kesinlikle ayrı bir havası var. Sadece Alhamra Sarayından bahsetmiyorum. Şehir olarak, eğlence olarak Granada gerçekten İspanya’da özel bir yere sahip.


Granada, İspanya’nın güney bölgesi olan Endülüs Bölgesi içerisinde bulunur. Uzun yıllar Arapların yaşadığı bu güzel şehirde Endülüs izlerini hemen hemen her yerde görüp hissedersiniz. Bu yönü ile İspanya’nın diğer şehirlerinden çok farklı bir tarzı vardır. Bunun da en güzel örneği Alhambra Sarayı oluşturur. Granada’nın  sokaklarına kendinizi bırakıp dolaşmaya başladığınızda hem bugünü hem de tarihin izlerini aynı anda yaşarsınız.
Granada ya ne zaman gidilir? Granada ve Endülüs turu için en ideal zaman bahar aylarıdır. Yazın bu bölgeler inanılmaz sıcak olur ve bu nedenle şehir turu yapmak zorlaşır. Mart, nisan, eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz.
Alhambra Sarayı: Granada ya gidip de Alhambra Sarayını görmemek olmaz. Yaklaşık 3-4 saat sürecek geziniz için bir gün önceden rezervasyon yaptırmanız gerekli. Endülüs turu için bir başka durak muhakkak ki Sevilla dır. Sevilla tarzı ve kimliği ile İspanya sevenlerin mutlaka görmesi gereken yerlerden birisidir. Muazzam Katedrali, dar sokakları, tarihi dokusu ve Flamenko suyla Sevilla da gerçekten hoş vakit geçirebilirsinizCordoba: Cordoba ufak, tatlı ve yine tarihi Arap esintilerinin olduğu bir şehirdir. Gezilecek yerler listesinize girmeyi hak ediyor. Fiyatlar: İspanya’nın güney bölgesi fiyat olarak Barselona ve Madrid ten daha uygundur. Yine de turistik restoran ve dükkanlarda bu fark daha azdır.
3) MADRID
Madrid i çoğu kimse sadece bir başkent olarak görse de İspanya tatili düşünüyorsanız Madrid i de listeye almanız lazım. Madrid İspanya’nın en büyük şehri ve başkentidir. Madrid şehir hayatı ve tarzı ile klasik bir İspanyol havasını size tattırır. Şehirde gezebileceğiniz bir çok cadde, meydan, klise ve müze bulunur. Bunların dışında da Madrid çok fazla özelliği olmasa da güzel bir başkenttir. Madrid gezisi için 2-3 gün ayırmanız yeterli olacaktır.

4) IBIZA, FORMENTERA, MALLORCA, MENORCA
Akdeniz’de bu dört İspanyol adası yazın ispanya tatili yapmak isteyenlerin en çok tercih ettiği yerlerden. Balear Adaları Barselona’dan uçakla sadece 35 dakika uçuş mesafesindedir. 
Balear Adalarına Nasıl gidilir?Ibiza, Mallorca ve Menorca da Havaalanı bulunur. Özellikle yazın Madrid ve Barselona’dan bir çok uçuş bulabilirsiniz. Barselona’dan feribot seferleri de olsa da benim tercihim 30 dakikalık bir uçuş. Bu konuda Vueling ve Ryan Air uçuşları oldukça ekonomiktir. 
Balear Adaları Nasıl gezilir? Bu dört adayı aynı anda gezmek zor. Size tavsiyem Ibiza ve Formentera yı birlikte gezebilirsiniz. Zaten bu iki ada kardeş ada olarak da bilinir. Ibiza dan Formentera ya günübirlik gezi düşünün. Ibiza da konaklamak hem en mantıklısı hem de en ucuzu. Zaten Formentera da çok fazla otel bulunmadığı için haziran  ayı itibarı ile tüm oteller tüm sezon için dolmuş oluyor. Mallorca ve Menorca için yine Barselona’dan uçak ile ulaşabilirsiniz. 
MALLORCA: Eskiden beri adını hep duyduğumuz bu meşhur ada 700.000 nüfusu ile aslında bir şehir. Mallorca nın tamamına yakınında Almanlar ikamet etmekte. Bu nedenle her yerde Almanca konuşuluyor. Tüm bu hali ile İspanya bayrağı dalgalanan bir alman adası izlenimini bize veriyor. Ben Mallorca gezi sinden çok keyif almıştım. Ancak Mallorca çok fazla şehir havası bulundurduğu için benim kişisel tercihim Menorca Adasıdır.
MENORCA: İspanya’da güzel bir deniz tatili düşünüyorsanız Menorca Adasında gerçekten inanılmaz plajlar var. Menorca küçük bir ada. Bir uçtan diğer uca araba ile 30 dakika sürüyor. Menorca nın güneyindeki plajlar tropik adalarda gördüğümüz o resimleri hatırlatıyor. Kuzeyi ise daha taşlık ve kayalık.
FormenteraIBIZA: Parti ve eğlence. Ibiza bu yönü ile herkesin dilinde fakat Ibiza ya gidip inanılmaz sakin ve güzel bir tatil de yapmak mümkün. Ibiza aynı Menorca gibi muazzam plajların olduğu bir yer. Bu yönü ile Ibiza deniz tatili için çok doğru bir tercih. Eğer Ibiza ya giderseniz mutlaka araba ya da motor kiralayıp çevredeki plajları gezin. Şehir merkezindeki plajların çok fazla bir artısı yok ancak Ibiza nın çevresi mükemmel. 

3 Mart 2015 Salı

ne zaman ve nasıl gidilir ?

NE ZAMAN GİDİLİR ?

İspanya geniş bir coğrafyaya yayılmış olduğundan gideceğiniz bölgeye göre gidilmesi en uygun zaman farklılıkları göstermektedir. Ancak genel olarak İspanya'yı ziyaret etmek için en elverişli dönem,hava sıcaklıklarının yükseldiği ve yağışların daha az olduğu nisan,mayıs,haziran,temmuz,ağustos,eylül ve ekim aylarıdır. Seyahatlerinizi planlarken yaz dönemlerinde festivallerin düzenlendiği, mayıs ve ekim aylarında dünyaca ünlü boğa güreşlerinin yapıldığını da göz önünde bulundurabilirsiniz.




Granada ya ne zaman gidilir? Granada ve Endülüs turu için en ideal zaman bahar aylarıdır. Yazın bu bölgeler inanılmaz sıcak olur ve bu nedenle şehir turu yapmak zorlaşır. Mart, nisan, eylül ve ekim aylarını tercih edebilirsiniz.

IBIZA ya Ne zaman gidilir? Temmuz ve Ağustos aylarında kesinlikle gitmeyin derim. İnanılmaz kalabalık ve fiyatlar normalin üzerinde. Tüm bu dört ada için benim favori zamanım haziran ayı. Haziran ayı bana göre en doğru zaman. Fiyatlar: Fiyatlar sizi şaşırtabilir. Barselona’dan daha ucuz, otel ve yemek imkanları son derece iyi.




NASIL GİDİLİR ?

İspanya'danın başkenti Madrid'e ve Barselona'ya Türkiye'den uçakla direkt olarak gidebilirsiniz. İstanbul Atatürk Havaalanı'ndan Barselona El Prat de Llobregat Havaalanı'na yaklaşık 3,5 saatlik bir uçuşla varabilirsiniz. Avrupa'daki diğer şehirlerden de aktarmalı olarak veya trenle Barselona'ya gidebilirsiniz. Barselona El Prat de Llobregat Havaalanı şehir merkezine 12 km uzaklıktadır. Havaalanından şehir merkezine, servis otobüsleri (shuttle), tren ve taksiyle ulaşabilirsiniz. 
Havaalanından 15 dakikada bir kalkan Aerobus servis otobüsleriyle şehir merkezine yaklaşık yarım saatte gidebilirsiniz. Servis otobüsüne binmeden önce biletinizi havaalanındaki bilet gişesinden alabilirsiniz. Aerobus servis otobüsleri pek çok durakta durduğu için gideceğiniz yeri önceden belirleyip, biletinizi alırken hangi durakta inmeniz gerektiğini sorarak duraği öğrenebilirsiniz. Servis otobüslerinin son durağı Placa de Catalunya'dır. 
Trenle şehir merkezine gitmek için Renfe'nin her yarım saatte bir kalkan trenlerini tercih edebilirsiniz. Havaalanı şehir merkezi trenle yaklaşık 25 dakika sürer. Metroya aktarma yapmak isterseniz o durumda trenle gidip, Barcelona Sants ya da Passeig de Gracia duraklarında inerek metroya binebilirsiniz.


http://www.ispanyakonsoloslugu.com/

İspanya da nerede kalınır?

İspanya Otelleriİspanya otel rezervasyonu, İspanya seyahatinizin konforlu ve güvenli geçmesini sağlayacaktır. İspanya seyahatinizin gerçekleşebilmesi için bir takım prosedürlerin geride bırakılması gerekirken İspanya seyahati öncesi en somut prosedürlerin başında İspanya vizesi işlemleri gelecektir. İspanya vizesi olmadan İspanya seyahatinizin gerçekleşmesi mümkün olmayacaktır. Eksik ve hatalı organize edilen evraklar başarılı bir şekilde İspanya vizesi almanızı engellerken İspanya vize işlemleri için önemli ve gözden kaçırılan evraklardan bir tanesi İspanya otel rezervasyonudur. İspanya Konsolosluğuİspanya vize başvuru evraklarıarasında konfirmeli otel rezervasyonu görmek istemekte, konfirme edilmiş İspanya otel rezervasyonu İspanya vize belgeleri arasında bulundurulmalıdır. İspanya otel rezervasyonu seyahat sürenizi kapsaması ise zorunludur.,


Seyahatinize dair yapılmış kapsamlı bir plan daima başarılı ve güvenli bir yolculuk geçirmenizi sağlayacaktır. İspanya Konsolosluğu, İspanya otel rezervasyonu konfirmesi olmadan vize başvuru işlemlerinizi kabul etmezken seyahatiniz öncesi İspanya otel rezervasyonunuz olmadan İspanya vize başvurularında bulunmamalısınız. Tamamlanamamış ve hatalı evraklarla gerçekleştirilen İspanya vize işlemleri sizler için zaman kaybı oluştururken aynı zamanda İspanya Konsolosluğu yapmış olduğunuz vize başvurunuzu geri çevirecektir.
Ayrıca erken yaptırmış olduğunuz İspanya otel rezervasyonu ile İspanya’da bulunan oteller hakkında bilgiler edinebilir, İspanya otel fiyatlarını öğrenebilir, seyahatinizin belki de en önemli kısmını oluşturacak olan İspanya konaklamanızı planlayabilirsiniz.
Yurt dışı seyahatinizi tempolu aynı zamanda güvenli ve dinlenerek geçirmek istiyorsanız gidecek olduğunuz şehirde ve ülkede bulunan oteller sizler için yararlı olabilir. Aşağıda İspanya’da bulunan bazı otel isimleri mevcuttur,


İspanya Otelleri


Barcelona Otelleri
Andante Hotel
Ca La Maria Barcelona
Eurostars Angli
Acta Splendid
Eurostars Cristal Palace
Royal Ramblas
Olivia Plaza Hotel


Madrid Otelleri
Francisco I
Hotel Ga Inn Madrid
AH Suites Madrid
Emperador
Hotel Rex
Hotel Ritz Madrid
Hotel Cortezo


Sevilla Otelleri
Silken – AL – Andalus Palace
Bellavista Sevilla
NH Viapol
Adriano Boutique Sevilla



İspanya Otel Rezervasyonu İle İlgili Sıkça Sorulan Sorular



İspanya Otel Rezervasyonu Yaptırdığıma Nasıl Emin Olabilirim?

İspanya’da bulunan otellerden rezervasyon yaptırdığınıza emin olabilmek için, onay sayfası ve onay butonu görecek, onay sayfasında pin veya şifre numaraları, otel rezervasyon bilgileri, otel rezervasyonuna dair numaralarınız bulunacaktır. Bu bilgileri İspanya otel rezervasyonu işlemlerinizin güvenliğini temin ederken, başarılı bir şekilde gerçekleşmiş olan rezervasyona dair göstergelerdir.



İspanya Otel Rezervasyonumu İptal Edebilir miyim?

İspanya otel rezervasyonunuz iptal etmek isteyebilirsiniz, söz konusu durumda yapılması gereken ilk şey otel rezervasyon iptal koşulları hakkında bilgi edinmek olacaktır. Bazı otellerin iptal etme gibi esneklik hakkı bulunurken, bazı otellerin ise böyle bir hakkı bulunmaz. İptal edemediğiniz rezervasyonlar için otel’in özel programı, yoğunluğu ve boşluğu göz önünde bulundurulurken, iptal etme olanağı sağlayan otellerden iptal işlemi gerçekleştirilebilir.



İspanya Otellerinin Oda Fiyatlarını Nasıl Görebilirim?

İspanya otel fiyatları ziyaret ettiğiniz sayfanın hemen sağında belirecektir. Baktığınız odanın koşullarına göre İspanya değişebilirken, önceliklerinize göre olan odayı tercih edebilirisiniz.



İspanya Otel Rezervasyonu İçin Depozito Ödemem Gerekir mi?

İspanya otel rezervasyonu için depozito
 ödemesi yaygın bir sorudur. Genel hatlarıyla İspanya’da bulunan oteller için depozito ödemesi gerekmezken, söz konusu durum tam tersi olduğu durumlarda ise otelin koşulları bölümünden depozito ödemesi konusunda işleminizi teyit edebilirsiniz?


http://tr.kllvx.com/types-travel/budget-travel/1017020717.html


http://bookeder.com/hotels/spain/ayna-37456

http://www.enuygun.com/otel/ispanya-166/

ispanya da ne yenir nerede yenir

İspanyada nerede yemek Yenir sorusunun cevabı aslında basittir. Çünkü İspanyollar yemek meselesini çok ciddiye alır; ülke çapındaki restoranlarda sunulan yemeklerin çeşitliliği ve lezzeti sizi nadiren de olsa hayal kırıklığına uğratacaktır. Kuzeyin deniz ürünlerinden doğunun pilavlarına, orta bölgelerin rostolarından, güneyin körpe jambonlarına ve balık kızartmalarına kadar her bölgenin kendine has yemekleri vardır. Her yemekle gidecek, yerel olarak üretilen şaraplarda cabası…Yemek konusunda aslında çok geniş seçenek olsa da biz yöresel yemekler üzerinde durmak istiyoruz.İspanya’da bir restorana gittiğinizde menüde göreceğiniz yemeklerin açıklamalarını aşağıda bulabilirsiniz.
Bu menü içinde Paella yemeğini mutlaka tatmanızı öneririz. Paella aslında deniz mahsulleri ile yapılan bir pilavdır. Ancak iyi pişmiş bir Paella bundan çok daha fazlasıdır. Özellikle deniz ürünlerini seven arkadaşlara şiddetle tavsiye ediyoruz.
PAELLA (Deniz mahsülleri içeren pilav) ve onun türevleri (ARROZ CALDOSO, FIDEUA)
Tortilla de Patatas (İspanyol Omleti ya da Patatesli Yumurta)
Kulağa çok basit gelse de bir İspanya vazgeçilmezi. Kahvaltı ya da akşam yemeği için İspanyolların vazgeçemediği omleti mutlaka tatmalısınız.
TAPAS: Balık ve et çeşitleri içeren küçük tabaklar.

Tapas Restoranında Ne sipariş edilebilir?
Patatas Bravas (Küp şeklinde kesilmiş kızarmış patates)
Calamares a la Romana (Kalamar Kızartma)
Chipirones (Küçük Kalamar Kızartma)
Pescadito Frito (Kızarmış Balık, hamsinin küçüğü)
Pan con tomate (Üzerine domates ve zeytinyağı sürülmüş ekmek dilimleri)
Langostinos a la plancha (Izgara Jumbo Karides)
Pimientos del Padron (Yeşil kızarmış biber)
Tabla de queso (Peynir tabağı)
Aceitunas ya da Olivos (Zeytin)
Ensalada (Salata)
Vino (Şarap)
Cerveza (Bira)
Agua (Su)
Zumo (Meyve Suyu)